traditionele balinese massage

Sinds duizenden jaren streeft de Traditionele Balinese massage voornamelijk naar het herstel van de balans tussen lichaam en ziel.

De Balinese massage vindt zijn oorsprong op Bali. Naast de prachtige stranden, het heerlijke eten en de oude tempels zijn de sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s) kenmerkend voor dit Indonesische eiland. Al eeuwen lang wordt er dag in dag uit intensief gewerkt op deze uitgestrekte rijstvelden. Vermoeide en pijnlijke spieren zijn vaak het gevolg van het harde werken. De Balinees heeft mede hier door in de loop van de eeuwen een natuurlijke aanleg voor masseren ontwikkeld. De massage technieken zijn van generatie op generatie doorgegeven en worden tot op de dag van vandaag toegepast.

 

Sinds duizenden jaren streeft de Traditionele Balinese massage voornamelijk naar het herstel van de balans tussen lichaam en ziel. De Balinese massage combineert meerdere technieken uit verschillende culturen namelijk de Ayurvedische technieken met aromatische oliën en de Oosterse geneeskunde met de acupressuurpunten.De Traditionele Balinese massage geeft afwisselend vloeiende en tonische bewegingen om een ontspannend en verkwikkend effect te verkrijgen. De verschillende gebruikte technieken zijn: strelen, kneden, kloppen, wrijven, trillen en stimuleren van de energiedrukpunten.Deze massage bevordert de circulatie van lymfe in het lichaam en versterkt het afweersysteem, verlicht pijnlijke spieren en gewrichten en geeft levensvreugde.

De Traditionele Balinese massage is de meest populaire massagebehandeling in Azië en wordt ook steeds populairder in de rest van de wereld vanwege de therapeutische voordelen en het vermogen om stress te verminderen of te elimineren. Op Bali is massage de eerste fase van de gezondheidszorg. Balinese massage is een holistische, deep-tissue, full-bodymassage. Balinese massage gebruikt een combinatie van zachte rekoefeningen, acupressuur, reflexologie en aromatherapie om de bloedsomloop, zuurstoftoevoer en “chi” (energie) in en rond uw lichaam te stimuleren en een gevoel van welzijn, rustige en diepe ontspanning te brengen. In de Balinese massage wordt gebruik gemaakt, van een verscheidenheid aan technieken, waaronder rollen, kneden en strijken, en drukpuntstimulatie, gecombineerd met de aroma's van etherische oliën.

 

Smeltkroes van culturen

Bali's architectuur en folklore is sterk beïnvloed door andere Aziatische landen. De Pura Besakih, Bali's grootste en meest verafgoodde tempel, wordt beschouwd als een moedertempel voor het hindoeïsme, en deze tempel is een duidelijk voorbeeld van deze mix van invloeden. De Balinese massage zelf wordt beïnvloed door Indiase, Chinese en Thaise praktijken: het kan in feite worden gedefinieerd als een mengsel van verschillende technieken die zijn geharmoniseerd in een unieke behandeling.

 

Cursus Traditionele Balinese massage

Balinese massage, is een traditionele Indonesische therapeutische massage, die hands-on lichaamswerk combineert met aroma-therapie en energiewerk.De Traditionele Balinese massagetherapie is afgeleid van een mengeling van culturele invloeden, waarvan er vele in andere delen van Azië zijn ontstaan. Ontspanning wordt benadrukt in de Balinese massage, en van de beoefenaars wordt verwacht dat ze een omgeving creëren die bijdraagt aan dit doel. Deze massage neigt intens en diep te zijn, en is verder verfijnd door een combinatie van acupressuur, reflexologie technieken en aromatherapie. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om op professionele wijze een Traditionele Balinese massage te geven met de juiste technieken en oliën.

 

N.B. Deze cursus kan zowel door mensen met als zonder massage ervaring gevolgd worden. Zie hieronder de mogelijkheden:

Speciale zomervakantiecursus

5-DAAGSE ZOMERCURSUS VAN 19 T/M 23 AUGUSTUS

Deze cursus (max. 4 personen) wordt gegeven in 5 dagen van 10 tot 16.00 uur.

 

Gewenste vooropleiding: 

Voor deze cursus is geen vooropleiding of massage ervaring vereist.

.

De prijs is € 375,00 p.p. dit is inclusief koffie/thee, alle dagen lunch, cursusboek, flesje Balinese massage olie en certificaat.
P.S. Wil je gedurende de cursus in een B & B, hotel, vakantiehuisje, boerenbedtent of camping verblijven dan zenden wij je op verzoek een lijst met adressen in de buurt toe.

 

Traditionele Balinese massage voor beginners

Deze cursus (max. 4 personen) wordt gegeven in 10 wekelijkse lessen van 2 ½ uur uur, de lestijden voor de middagcursus zijn van 13.30 tot 16.00 uur en voor de avondcursus van 19.30 tot 22.00 uur

 

Gewenste vooropleiding: 

Voor deze cursus is geen vooropleiding of massage ervaring vereist.

.

De prijs is € 350,00 p.p. dit is inclusief koffie/thee, cursusboek, flesje Balinese massage olie en certificaat.
 

VOORJAAR 2024

Start middagcursus op vrijdag 26 januari. Lestijden van 13.30 tot 16.00 uur.
Lesdagen: 26 januari, 2 februari, 9 februari, 16 februari, 1 maart, 8 maart, 15 maart, 22 maart, 29 maart en 5 april.
NAJAAR 2024 
Start avondcursus op donderdag  5 september. Lestijden van 19.30 tot 22.00 uur.
Lesdagen: 5 september, 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 7 november en
14 november.

Privécursus Traditionele Balinese massage voor beginners

De privécursus wordt in 5 lessen van 2 1/2 uur gegeven, data en tijden in overleg. Je oefent op een model, of je neemt zelf een model mee.

De prijs is € 395,00 dit is inclusief koffie/thee, cursusboek, instructie DVD, flesje Balinese massageolie en certificaat.

Gewenste vooropleiding: 

Voor deze cursus is geen vooropleiding of massage ervaring vereist.

 

Wil je ook zelf deze massage ervaren dan is het mogelijk om aansluitend aan de cursus een massage af te spreken. 
N.B. Reserveer je de massage gelijktijdig met je inschrijving voor deze cursus dan ontvang je  35% korting op de massage. 

Reacties van cursisten

Ik heb de Traditionele Balinese Massage cursus voor beginners bij Cees gevolgd. Dankjewel, ik heb met plezier je cursus gevolgd.

Een aanrader! 

Nina Renwarin


Balinese cursussen voor masseurs & massagetherapeuten

2-Daagse Cursus Traditionele Balinese massage

Deze cursus wordt gegeven in 2 dagen van 9.30 tot ca. 17.00 uur, en wordt afgesloten met een certificaat.

De prijs is € 350,00 p.p. dit is inclusief koffie/thee/lunch, cursusboek, instructie DVD, flesje Balinese massageolie en certificaat.

 

Gewenste vooropleiding:

Klassieke massage, Ontspanningsmassage, Sportmassage of gelijkwaardig.

 

Deze eerstvolgende cursus staat gepland voor: 22 & 23 november. 

Klik op agenda voor meer cursusdata.

Reacties van cursisten

Ik heb de 2 daagse massagecursus gevolgd voor professionals.
Wat een bijzondere en mooie massage die verschillende technieken met het spirituele aspect combineert. Ik vond het echt een feestje.
Cees heeft echte aandacht voor je en ik ging met een goed gevulde rugzak met allerlei tips naar huis.

Dankjewel Cees voor dit inspirerend en vooral gezellig weekend.
Anika


Privécursus Traditionele Balinese massage

Deze cursus is ook als privécursus te volgen. De cursus wordt dan op een datum en tijd in overleg gegeven. De privé-cursus wordt gegeven in 2 dagen van 10.00 tot 15.00 uur, en wordt afgesloten met een certificaat. Je oefent op een model, of je neemt zelf een model mee.

De prijs is € 395,00 dit is inclusief koffie/thee/lunch, cursusboek, instructie DVD, flesje Balinese massage olie en certificaat.

Gewenste vooropleiding:

Klassieke massage, Ontspanningsmassage, sportmassage of gelijkwaardig.

 

Wil je ook zelf deze massage ervaren dan is het mogelijk om aansluitend aan de cursus een massage af te spreken.
N.B. Reserveer je de massage gelijktijdig met je inschrijving voor deze cursus dan ontvang je  35% korting op de massage. 

Reacties van cursisten

Ik heb de balinese massage cursus voor professionals in 1 dag gevolgd en ben erg blij kennis te maken met deze mooie en afwisselende massage.
Bedankt Cees

Indah