Tarot

Tarot voor beginners

De Tarot is een oud Westers occult, psychologisch en filosofisch systeem, bestaande uit 78 kaarten, die over de Grote en Kleine Arcana verdeeld zijn. Een Tarot legging kan behulpzaam zijn bij het verduidelijken van achtergronden, het nemen van beslissingen en het maken van keuzen, betreffende zowel de mens als de situatie. Kansen en oplossingen worden zichtbaar gemaakt. De Tarot zal u niet zeggen wat u moet doen, maar dient als het ware als een lichtje in de duisternis.

 
De cursus voor beginners is geschikt voor iedereen die intresse heeft in de Tarot. Je leert de kaarten niet stuk voor stuk uit het hoofd, maar je leert de kaarten te duiden vanuit je gevoel, afgestemd op de vraag of situatie. U leert de kaarten van de Tarot duiden aan de hand van verschillende leggingen, we oefenen in de lessen met onze medecursusten.
 
We werken in deze cursus met het Rider-Waite Tarotdeck, omdat deze kaarten heel duidelijk de symboliek en betekenis weergeven. Voor de beginner is het van belang dat de afbeelding al iets zegt zonder dat je de diepere achtergrond al kent. Daarmee wordt deze cursus een bijzonder interessante ervaring voor diegenen die de ongekende kracht van hun sluimerende intuïtie willen leren kennen en gebruiken.
 
De cursus is opgebouwd uit 8 lessen van 2 uur.
De lestijden voor de avondcursus zijn van 19.30 tot 21.30 uur en voor de middagcursus van 14.00 uur tot 16.00 uur.
 
Wij werken met kleine groepen (max. 6 personen) zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. 
 
De prijs van deze cursus is € 195,00 p.p., dat is inclusief cursusboek en certificaat bij voldoende resultaat.
 
Bij aanvang van de cursus dien jezelf het Rider-Waite tarotdeck (formaat 7x12 cm) te hebben aangeschaft, te verkrijgen in iedere spiri-tuele winkel of grotere boekhandel, desgewenst ook bij Body & Spirit te bestellen (prijs € 21,95), vermeldt dit dan op je inschrijf-formulier.
 
VOORJAAR  2024
Start avondcursus op dinsdag 27 februari. Lestijden van 19.30 tot 21.30 uur. 
Lesdagen:  27 februari, 12 maart, 27 maart (woensdag), 9 april, 23 april, 14 mei, 28 mei en 11 juni.
N.B. Het is ook mogelijk deze cursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

Reacties van cursisiten

Wat betreft de cursus: ik kijk uit naar het vervolg. Wat betreft de beoordeling: een 10 kun je alleen zelf geven!
Ton Scholts
Fantastisch, precies goed, met alle extra's was het voor mij een 10
Elton de Vries

Tarot voor gevorderden

In de cursus Tarot voor beginners zijn we na een kennismaking met alle 78 kaarten van de tarot, gestart met enkele eenvoudige leggin-en en eindigden de cursus met de meest gebruikte legging met 10 kaarten het z.g. Keltisch kruis. In deze vervolgcursus gaan we dieper in op de symboliek van de Tarot. De Tarotkaarten staan vol middeleeuwse symbolen waarmee de kaartlegger contact kan maken met het onderbewuste. De symbolen zijn archetypen zoals de vader, de moeder, de heilige, het kind. Andere symbolen zijn getallen, kleuren, figuren uit de mythologie en de vier elementen vertegenwoordigd door de vier kleuren van de Kleine Arcana; bekers, pentakels, staven en zwaarden. Al deze symbolen zitten in ons collectieve geheugen opgeslagen; ze worden symbolisch uitgedrukt in godsdiensten, volksverhalen, mythen, sprookjes en dus ook in de tarotkaarten. Maar ook gaan we kennismaken met numerologie en astrologie, want ook deze zijn verbonden met de tarot. Ook leer je nog een meer tarot-leggingen voor speciale vragen of meer verdieping in een legging. Ook ga je een bijzondere voorspellende legging leren; de z.g. Jaar horoscoop legging waarbij maar liefst 48 kaarten gebruikt worden.

 

We werken in deze vervolgcursus niet alleen met het Rider-Waite Tarotdeck, maar we gaan ook gebruik maken van het New Vison Tarotdeck, deze kaarten tonen de achterzijde van de Rider-Waite tarotkaarten, het onzichtbare wordt zo zichtbaar, een mooie aan-vulling op iedere legging. Het New Vision Tarotdeck is bij Body & Spirit verkrijgbaar (prijs € 24,75).

 

De cursus is opgebouwd uit 10 lessen van 2 1/2 uur, die met voldoende tussenruimte worden gegeven zodat er voldoende ruimte tussen de lessen zit om te oefenen.

 

De lestijden voor de avondcursus zijn van 19.30 tot 22.00 uur en voor de middagcursus van 13.30 tot 16.00 uur.
Wij werken met kleine groepen (max. 6 personen) zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. 
 
De prijs van deze cursus is € 250,00 p.p., dat is inclusief cursusboek en certificaat bij voldoende resultaat.
      
NAJAAR 2023
Start ochtendcursus op woensdag 29 november. Lestijden van 9.30 tot 12.00 uur. 
Lesdagen: 29 november, 13 december 2023, 10 januari, 24 januari, 7 februari, 21 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april en 17 april 2024.
N.B. Bij voldoende aanmeldingen start er ook een middagcursus.
Het is ook mogelijk deze cursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

Tarot oefen bijeenkomsten

Op verzoek van mijn oudcursisten, organiseer ik ook eens per maand een oefen bijeenkomst. Ik zorg voor koffie /thee en iets lekkers, 

 Voor deelname aan deze bijeenkomsten vraag ik een kleine bijdrage van € 10,00 per persoon.

Aanmelding telefonisch, email of app is gewenst!
 
Planning 2024: 
Donderdag 18 januari van 19.30 tot 22.00 uur.
Woensdag 21 februari van 19.30 tot 22.00 uur.
Vrijdag 15 maart van 19.30 tot 22.00 uur.
Maandag 15 april van 19.30 tot 22.00 uur.
Woensdag 15 mei van 19.30 tot 22.00 uur.