edelsteenmassage

Edelsteenmassage is een relatief nieuwe stroming binnen de massagetechnieken. In veel oude culturen was het duidelijk en vanzelf-sprekend om met edelstenen te werken. De kracht van edelstenen werd gebruikt om genezing, herstel of bescherming te vragen.
 
Voor ons is het niet alledaags om hiermee bezig te zijn. We hebben ons gericht op andere zaken tijdens onze evolutie. Nu zijn we niet meer gewend om de krachten van de natuur te accepteren omdat we proberen veel dingen naar onze hand zetten. Als je eenmaal edelstenen in je hand hebt gehouden en gevoeld wat ze met je kunnen doen, is het niet meer vreemd om te horen dat een steen leeft. Waarnemen is een eigenschap die het werken met edelstenen je leert. Edelstenen hebben een eeuwenlang groeiproces achter de rug en bevatten veel opgeslagen informatie. 
 
Een edelsteenmassage werkt ontspannend en opladend. Stress verdwijnt en je krijgt meer energie.
 
Door de edelsteenmassage te combineren met aromatherapie geeft dit een extra dimensie aan het werkzame effect. Tijdens een aromatherapeutische edelsteen massage vindt er een energie uitwisseling plaats tussen de edelsteen, de etherische olie en de mens. Deze massage werkt diep door op fysiek, psychisch, energetisch en spiritueel niveau. Lichaam, geest en ziel worden in harmonie gebracht.

Aromatherapeutische Edelsteenmassage

Tijdens deze cursus doe je alle kennis op die nodig is om een complete aroma-therapeutische edelsteenmasage te geven. Je krijgt uit-leg en informatie over 16 verschillende edelstenen (Albast, Amethist, Aventurijn (groen), Bergkristal, Calciet (oranje), Carneool, Fluoriet, Hematiet, Jaspis (rood), Magnesiet, Rozekwarts, Seleniet,  Serpentijn/Chinese Jade, Sneeuwvlok Obsidiaan, Unakiet/Epidoot en Ver-steend Koraal), aromatherapie, chakra's, het reinigen en opladen van de edelstenen, contra-indicaties, sfeer, opbouw van een behande-ling etc.

 

Gewenste vooropleiding:

(Basis)Cursus ontspanningsmassage, Klassieke massage, Sportmassage, Diploma Schoonheidsverzorging of gelijkwaardig.

 

Groepscursus: Deze wordt gegeven verdeelt over 4 dagen en wordt afgesloten met een certificaat. De cursusdagen duren van 10.00 tot ca. 16.30 uur. Lunchpauze van 12.30 tot 13.30 uur.

De prijs van deze cursus is € 525,00  p.p.

 

Deze cursus start minimaal twee maal per jaar in voor- en najaar. 

     

VOORJAAR 2024

Dag 1 - zaterdag 2 maart         Dag 3 - zaterdag 16 maart

Dag 2 - zaterdag 9 maart         Dag 4 - zaterdag 23 maart

 

EXTRA INGEPLAND: 4-DAAGSE ZOMERCURSUS VAN  5 t/m 8 augustus (lesdagen van 10.00 tot 16.30 uur)

 

NAJAAR 2024

Dag 1 - zaterdag 5 oktober        Dag 3 - zaterdag 19 oktober

Dag 2 - zaterdag 12 oktober      Dag 4 - zaterdag 26 oktober

 

Privécursus: Deze cursus is ook als privécursus te volgen. Deze wordt  verdeelt over 3 dagen gegeven. De cursusdagen duren van 10.00 tot ca. 16.30 uur. Lunchpauze van 12.30 tot 13.30 uur. Datum in overleg. De prijs van de privécursus is € 575,00.

 

Wil je ook zelf deze massage ervaren dan is het mogelijk om aansluitend aan de cursus een massage af te spreken.

N.B. Reserveer je de massage gelijktijdig met je inschrijving voor deze cursus dan ontvang je  35% korting op de massage.

 

N.B. Het is ook mogelijk de groepscursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

Reacties van cursisten

Een hele week mocht ik bij Cees een cursus volgen. Aromatherapeutische edelsteenmassage.

Cees het was een fantastische week bij jou en met jou ! Ik voelde mij totaal op mijn gemak vanaf t eerste moment. Dankje daarvoor! Cees heeft een rijke ervaring op allerlei gebied, veel geleerd en mogen voelen. Ik ben echt gegroeid in die week en dat voelt zo goed! De massage heb ik al enkele keren in de praktijk mogen brengen , hele mooie feedback van de ontvangers en heerlijk om te doen. Heel erg bedankt Cees!

 

Karolien van Ingen


Edelsteen gezichtsmassage

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor de schoonheidsspecialiste's die iets extra's of een stukje wellness aan hun salon willen toe-voegen. Tijdens deze cursus doe je alle kennis op die nodig is om een complete massage van het gezicht, nek, schouders en decolleté te geven met edelstenen en etherische oliën. Je krijgt uitleg en informatie over 4 verschillende edelstenen (Amethist, Bergkristal, Roze-kwarts en Serpentijn/Chinese Jade) en de bijpassende etherische oliën, reinigen en opladen van de edelstenen, contra-indicaties, sfeer, opbouw van een behandeling etc. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om een complete Aromatherapeutische Edelsteen gezichtsmassage te geven.

 

Gewenste vooropleiding: Diploma schoonheidsverzorging of vergelijkbaar.

 

Groepscursus: Deze cursus wordt gegeven in kleine groepjes van max. 4 personen en wordt afgesloten met een certificaat.

De cursusdagen duren van 10.00 tot ca. 16.30 uur. 

 

De prijs van deze cursus is € 185,00 p.p. 

 

De eerstvolgende groepscursus staat gepland voor woensdag 22 november. 

Klik op agenda voor de overige cursusdata.

 

N.B. Het is ook mogelijk deze cursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

 

Privécursus: Deze cursus is ook als privécursus te volgen. De cursus wordt dan op een datum en tijd in overleg gegeven. De privé-cursus wordt gegeven in 1 dagdeel van ca. 3 uur.

Prijs privécursus € 235,00 

 

Wil je ook zelf deze massage ervaren dan is het mogelijk om aansluitend aan de cursus een massage af te spreken.
N.B. Reserveer je de massage gelijktijdig met je inschrijving voor deze cursus dan ontvang je  35% korting op de massage.

Reacties van cursisten

Edelsteen gezichtsmassage privé cursus gevolgd. Alle aandacht voor mijzelf wat ik als heel prettig heb ervaren. Naast het leren/geven van de "fysieke" ook heel veel tips en trics gekregen, om jezelf als persoon/ je gevoel, te gebruiken bij de massage. Mijn interesse in edelstenen en het gebruik ervan tijdens behandelingen was er al maar is nu veel groter geworden. Ik hoop in de toekomst nog meer cursussen te volgen bij Cees. Dank je wel Cees!

Sabrine Kasno