reiki ~ 3e graad

Net als na de inwijdingen van de Eerste Graad volgt na de inwijding in de Tweede Graad een oefenperiode van 90 dagen waarin opnieuw een reinigingsproces heeft plaats gevonden. Ook nu zullen oude patronen worden doorbroken en nieuwe inzichten worden geintegreerd in het dagelijks leven. De mate waarin met de symbolen wordt  gewerkt  zal ook het tempo van de verandering aangeven. Velen zullen intensief met de Tweede Graad werken door met ondersteuningsgroepen mensen op eigen verzoek in een bepaalde periode op afstand te behandelen. Veel Reiki-masters hebben dergelijke ondersteuningsgroepen en zij zullen gaarne bereid zijn om je daar het een en ander over te vertellen zodat je zelf kan deelnemen of een dergelijke groep kunt oprichten.
De beslissing om de Derde Graad te gaan doen is voor velen een groeiproces van jaren. Slechts een enkeling zal al in een heel vroeg stadium weten dat hij of zij de Master Graad wil halen. Wanneer je de Derde Graad kan en mag doen hangt mede af van de Reiki-master waar je de inwijding van zal ontvangen. Iedereen die Reiki-master wil worden heeft een moment waarop de stap naar de Derde Graad niet meer dan een logische stap in de ontwikkeling is. Op zo'n moment ga je op zoek naar een Reiki-master die bij je past. Het is van het grootste belang dat het contact met die Reiki-master een zuivere is en niet alleen gebaseerd op "lekker dicht in de buurt" of "zo goedkoop". Met alleen die beweegreden blokkeer je jezelf in wat anders een zeer speciale en mooie ervaring zou zijn.
 
De Derde Graad of Master Graad
- de Derde Graad A, het niveau van de mastergraad voor jezelf (zonder symbool).
- de Derde Graad B, de volledige mastergraad met daarbij alle verantwoordelijkheden.
 
De cursus wordt in beginsel op twee verschillende dagen gegeven. Vanwege de grote niveausprong zal de Reiki-master die je in dit proces begeleidt er niet snel voor kiezen om beide inwijdingen op een dag te doen. Tussen de beide inwijdingen dient minimaal een periode van 6 maanden in acht genomen te worden. In deze periode is het de bedoeling dat je de Reiki-master energie geheel eigen maakt er ervaring mee opdoet en Reiki geheel integreert in jou leven . Tevens is er gelegenheid mee te draaien met een aantal cursus-sen. De tijd tussen de beide inwijdingen zal in onderling overleg worden vastgesteld.
 
- Reiki is het meesterschap aan jezelf.
- Reiki is groei naar het licht.
- Reiki is de groei in het licht.
 
De Reiki 3e Graad~A en 3e Graad~B cursussen worden gegeven op individuele basis, met beide benen op de grond en veel persoon-lijke aandacht. Volgens het oorspronkelijke intuïtieve Usui System of Natural Healing.
 
De prijs van deze cursussen bedraagt per graad € 200,00 dit is inclusief koffie/thee, cursusboek en certificaat.
 
De prijs van de cursus 3e Graad~B uitbebreidt, deze is inclusief de workshop Intuïtieve Technieken voor Reiki-masters (TEATE) bedraagt € 400,00 dit is inclusief koffie/thee, 2 cursusboeken en 2 certificaten.
 
De cursus wordt gegeven in onderling overleg van maandag t/m zondag, overdag of in de avonduren. (In het weekend alleen overdag)
 
De Reiki 3e Graad~A cursus is naar keuze te volgen in 1 dag van 9.30 tot 14.30 uur of 2 ochtenden van 9.30 tot 12.00 uur, 2 middagen van 14.30 tot 17.00 uur of 2 avonden van 19.30 tot 22.00 uur.
 
De Reiki 3e Graad~B cursus is naar keuze te volgen in 1 dag van 9.30 tot 14.30 uur of 2 ochtenden van 9.30 tot 12.00 uur, 2 middagen van 14.30 tot 17.00 uur of 2 avonden van 19.30 tot 22.00 uur.
 
De Reiki 3e Graad~B cursus uitgebreidt, inclusief workshop Intuïtieve technieken voor Reiki-masters is naar keuze te volgen in 2 dagen van 9.30 tot 14.30 uur of 4 ochtenden van 9.30 tot 12.00 uur, 4 middagen van 14.30 tot 17.00 uur of 4 avonden van 19.30 tot 22.00 uur.