Ontspanningsmassage

(Basis)Cursus Ontspanningsmassage

De (Basis)Cursus ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Wij werken met kleine groepen zodat ieder-en voldoende persoonlijke aandacht krijgt. De cursus wordt gegeven vanuit een holistische visie, d.w.z. dat er wordt gewerkt vanuit het gegeven dat lichaam, geest en ziel één zijn. Deze cursus heeft voor een groot deel als uitgangspunt de klassieke massage, aangevuld met technieken uit de shiatsu, aromatherapie en polariteitstherapie. Het doel van de cursus is om je te leren een prettige ontspannende massage te geven in je eigen dagelijkse omgeving. Je leert een groot aantal handgrepen, de beste houding, in welke richting en volg-orde men moet masseren en hoeveel druk gegeven mag worden. Op deze cursus leer je dus op een goede, veilige manier prettig masseren. De lessen zijn vooral praktisch van aard en worden vooraf gegaan door een korte demonstratie van de te leren technieken. Daarna ga jezelf aan de slag. Tijdens elke les oefen je op een mede-cursist en wordt je uiteraard ook zelf gemasseerd. Er wordt gewerkt op professionele massagetafels. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om op een veilige en verantwoordde manier een volledige ontspanningsmassage te geven.

 

Gewenste vooropleiding:

Voor deze cursus is geen vooropleiding of massage ervaring vereist.

 

Groepscursus:

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 1/2 uur. De lestijden voor de ochtendcursus zijn van 9.30 tot 12.00 uur, voor de middagcursus van 14.00 tot 16.30 uur en voor de avondcursus van 19.30 tot 22.00 uur. De prijs van deze cursus is € 325,00 p.p. dat is inclusief cursusboek, certificaat, flesje massageolie en uiteraard een kopje koffie of thee. 

 

Deze cursus start twee maal per jaar in het voor- en najaar.

N.B. Bij voldoende belangstelling worden in de schoolvakanties extra cursussen ingepland.

  

VOORJAAR 2024

Start avondcursus op donderdag 25 januari 2024. Lestijden van 19.30 tot 22.00 uur.

Lesdagen: 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari, 29 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart en 4 april.

 

N.B. Indien daar voldoende belangstelling voor is start er ook een ochtend en/of middagcursus. Mocht u hier belangstelling voor hebben stuur dan even een berichtje via de contactpagina.

 

NAJAAR 2024

Start avondcursus op maandag 16 september 2024. Lestijden van 19.30 tot 22.00 uur.

Lesdagen: 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 4 november, 11 november, 18 november en

25 november.

 

N.B. Indien daar voldoende belangstelling voor is start er ook een ochtend en/of middagcursus. Mocht u hier belangstelling voor hebben stuur dan even een berichtje via de contactpagina.

 

Privécursus:

De privécursus wordt in 5 lessen van 2 1/2 uur gegeven, data en tijden in overleg. Je oefent op een model, of je neemt zelf een model mee. De prijs is € 375,00 dit is inclusief koffie/thee, cursusboek, flesje massageolie en certificaat.

Wil je ook zelf deze massage ervaren dan is het mogelijk om aansluitend aan de cursus een massage af te spreken.(reserveer je de massage gelijktijdig met je inschrijving voor deze cursus dan ontvang je 35% korting op de massage).

 

N.B. Het is ook mogelijk deze cursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

Reacties van cursisten

Ik heb de ontspanningsmassage cursus gedaan bij Cees Juffermans. Wat een verrijking. Veel geleerd en dit in een serene omgeving, met heel veel persoonlijke aandacht. Dank je wel Cees en tot de volgende opleiding(reiki, die overigens al gepland staat).

Jolanda Wolswijk

  

De sfeer was uitstekend! Rustig en gezellig. De begeleiding tijdens de cursus ontspanningsmassage heb ik heel positief ervaren. Je bent SUPER gedreven en je geef les met veel passie en een vleugje humor.!! Dank voor je geduld Cees, ik kijk uit naar de volgende workshop.

Carmen Dunsbergen

Cees dank je voor je kennis en geduld. Ik heb het je niet altijd gemakkelijk gemaakt, maar ja lachen is gezond!
Jacquelien Kamphuis
Cees je bent heerlijk enthousiast over je vak, ik heb in 10 lessen veel geleerd en misschien kom ik weer voor een volgende cursus bij je aan. Het boekje over de etherische oliën vind ik een pracht kado! Bedankt weer en wellicht tot ziens!
Conny Stam
 
Ik heb heel veel geleerd. Inspirerend en het smaakt naar meer. Veel dank.
Annemiek van Bekkum 
 
Super bedankt voor de lessen. Het was leerzaam, gezellig en inspirerend!
Rian de Putter 
 
Ik ben heel blij dat ik de massagecursus bij je doe je bent een fijne leraar en je hebt veel geduld! 
Claudia de Man
 

Bedankt voor de fijne manier waarop u de lessen gegeven hebt.

Leo & Greetje Pennings 

Cursus Rug-nek-schoudermassage

In deze korte cursus leer je in één dag een complete ontspannende rug-nek-schouder massage aan. De technieken in deze cursus zijn gebaseerd op de klassieke massage, aangevuld met technieken uit de shiatsu en polariteitstherapie. Je leert een groot aantal handgrepen, de beste houding, in welke richting en volgorde men moet masseren, contra-indicaties etc. Je oefent op een medecursist en je wordt dus zelf ook gemasseerd.
Deze cursus wordt gegeven in een dag van 10.00 tot 16.30 uur. De prijs van deze cursus is € 185,00 p.p. Dit is inclusief cursusboek, certificaat, flesje massage olie, koffie/thee en lunch.
De eerstvolgende cursus staat gepland voor  12 februari 2024.
Klik op agenda voor de overige datums waarop deze cursus gegeven wordt. 
 
N.B. Het is ook mogelijk deze cursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

Reacties van cursisten

De cursus rug/nek/schoudermassage gevolgd bij Cees Juffermans. Hele goede uitleg heeft veel geduld, is vriendelijk en niets is Cees te veel om het je zo goed mogelijk te leren, ik kom zeker nog terug voor meerdere cursussen!!

Lydia Röge