Ontspanningsmassage

(Basis)Cursus Ontspanningsmassage

De (Basis)Cursus ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Wij werken met kleine groepen zodat ieder-en voldoende persoonlijke aandacht krijgt. De cursus wordt gegeven vanuit een holistische visie, d.w.z. dat er wordt gewerkt vanuit het gegeven dat lichaam, geest en ziel één zijn. Deze cursus heeft voor een groot deel als uitgangspunt de klassieke massage, aangevuld met technieken uit de shiatsu, aromatherapie en polariteitstherapie. Het doel van de cursus is om je te leren een prettige ontspannende massage te geven in je eigen dagelijkse omgeving. Je leert een groot aantal handgrepen, de beste houding, in welke richting en volg-orde men moet masseren en hoeveel druk gegeven mag worden. Op deze cursus leer je dus op een goede, veilige manier prettig masseren. De lessen zijn vooral praktisch van aard en worden vooraf gegaan door een korte demonstratie van de te leren technieken. Daarna ga jezelf aan de slag. Tijdens elke les oefen je op een mede-cursist en wordt je uiteraard ook zelf gemasseerd. Er wordt gewerkt op professionele massagetafels. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om op een veilige en verantwoordde manier een volledige ontspanningsmassage te geven.

 

Gewenste vooropleiding:

Voor deze cursus is geen vooropleiding of massage ervaring vereist.

 

Groepscursus:

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 1/2 uur. De lestijden voor de ochtendcursus zijn van 9.30 tot 12.00 uur, voor de middagcursus van 14.00 tot 16.30 uur en voor de avondcursus van 19.30 tot 22.00 uur. De prijs van deze cursus is € 295,00 p.p. dat is inclusief cursusboek, certificaat, flesje massageolie en uiteraard een kopje koffie of thee. 

 

Deze cursus start twee maal per jaar in het voor- en najaar.

N.B. Bij voldoende belangstelling worden in de schoolvakanties extra cursussen ingepland.

 

VOORJAAR 2020

De eerstvolgende avondcursus start op vrijdag 7 februari 2020.  Lestijden van 19.30 uur tot 22.00 uur. (Er zijn nog 3 plaatsen)

Lesdagen: 7 februari, 14 februari, 21 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 3 april, 10 april en 17 april .

N.B. Bij voldoende belangstelling start er ook een middagcursus.

 

Privécursus:

De privécursus wordt in 5 lessen van 2 1/2 uur gegeven, data en tijden in overleg. Je oefent op een model, of je neemt zelf een model mee. De prijs is € 350,00 dit is inclusief koffie/thee, cursusboek, flesje massageolie en certificaat.

Wil je ook zelf deze massage ervaren dan is het mogelijk om aansluitend aan de cursus een massage af te spreken.(reserveer je de massage gelijktijdig met je inschrijving voor deze cursus dan ontvang je 35% korting op de massage).

 

N.B. Het is ook mogelijk deze cursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

NIEUW: Cursus Rug-nek-schoudermassage

In deze korte cursus leer je in één dag een complete ontspannende rug-nek-schouder massage aan. De technieken in deze cursus zijn gebaseerd op de klassieke massage, aangevuld met technieken uit de shiatsu en polariteitstherapie. Je leert een groot aantal handgrepen, de beste houding, in welke richting en volgorde men moet masseren, contra-indicaties etc. Je oefent op een medecursist en je wordt dus zelf ook gemasseerd.
Deze cursus wordt gegeven in een dag van 10.00 tot 16.30 uur. De prijs van deze cursus is € 145,00 p.p. Dit is inclusief cursusboek, certificaat, flesje massage olie, koffie/thee en lunch.
Klik op agenda voor de overige datums waarop deze cursus gegeven wordt. 
 
N.B. Het is ook mogelijk deze cursus met een eigen groep te volgen bij ons of op uw eigen locatie, vraag naar de mogelijkheden.

Workshop Rugmassage

In vele landen is masseren een familiale aangelegenheid en wordt deze ook via deze weg doorgegeven. Wij zijn echter een “aanrakings-arm” volk, wij kennen geen massagecultuur. In deze workshop leer je enkele eenvoudige zachte- en prettige massagehandelingen aan, waarmee je de nodige vaardigheid opdoet om te vertrouwen op wat je intuïtie je ingeeft.
 
De prijs voor deze workshop bedraagt E 30,00 p.p.) dit is inclusief werkboekje en flesje massageolie.
Klik op agenda voor de data waarop deze workshop gegeven wordt.
 
N.B. Het is ook mogelijk om deze workshop voor een eigen groepje te boeken, indien gewenst ook bij u thuis of andere locatie, bijv. leuk als vrijgezellenfeestje of vriendinnen/zussen uitje.