WORKSHOP Tibetaanse mala


Zelf je Tibetaanse mala maken

De Mala is een Tibetaans gebedssnoer. Mala betekent ''hemelse krans''. Voor Boeddhis-ten en Hindoes heeft het dragen van een Mala een heilige betekenis. In het westen is de Mala te vergelijken met een Rozenkrans, die in de katholieke kerk gebruikt wordt. Ook het islamitische geloof kent een gebedssnoer, deze heet Tasbih.

Een Mala bestaat uit 108 kralen. 100 kralen stellen het volledige gebed voor, de overige 8 kralen staan symbool voor de inventarisatie van onze dagelijkse ''fouten'' om deze te heroverwegen in ons gebed. Deze 8 kralen worden gezien als een dagelijks offer aan "God".

Een volledige rondgang met de Mala stelt symbolisch de terugreis van de mens naar "'God'' voor. We dienen allemaal deze reis te maken om ons los te maken van het ''Rad van Reïncarnatie''.

 

In deze workshop gaan we ons richten op de Tibetaanse Mala. Een Mala heeft vooral dienst om voor hen, die een zelfbewuste vorm willen geven aan het leven. Het doel van de door onszelf te maken Mala is, dat alle onderdelen een ware afspiegeling vormen van ons hoger bewustzijn, onze ware ziel en onze universele geest, die de 108 fasen moet doorlopen op haar reis naar verlichting.

De kralen die we tijdens deze workshop gebruiken zijn gemaakt van verschillende soorten edelsteen. Elk type kraal heeft zijn eigen symbolische waarde door er een eigen betekenis aan te geven. De Guru-kraal bestaat uit een verzilverde vorm (Boeddha, bol, hart etc.) of een glazen kraal. De kwats symbioliseert onze verbinding met de bron

 

Deze workshop wordt gegeven is samenwerking met Monique Boon van praktijk Het Lichtpuntje in Waddinxveen. Monique maakt ook Mala´s op bestelling. Op de foto's hieronder zie je een aantal voorbeelden. Klik hier voor de website van Het Lichtpuntje. Tijdens deze workshop krijg je ook een uitgebreid uitleg over de Kwast, de Guru-kraal en de Draad en geven we uitleg over hoe je de Mala gebruikt tijdens een meditatie.

 

Deze workshop wordt gegeven op een dag van 10.00 tot ca. 16.00 uur en kost € 108,00 p.p. Dit is incl. alle materialen, werkboek, koffie/thee en lunch.

 

Deze workshop wordt ingepland bij voldoende aanmeldingen.